11 Mart 2013 Pazartesi

5 GÜNDE İNGİLİZCE

5 günde İngilizce programı ile İngilizce öğrenme kolaylığı ve öğrenme garantisi.İngilizcenin önemini artırması İngilizce öğrenmek isteyen insan sayısını da artırmıştır. İnsanlar zaman kaybetmeden İngilizce öğrenmeye çalışmaktadır. Bunun için de kısa zamanda İngilizce öğreten programları son zamanlarda yoğun bir ilgi vardır ki 5 günde İngilizce programı da bu ilgiye fazlasıyla maruz kalmıştır.

5 günde İngilizce programı Türkiye’ye getirilen ilk kısa zamanlı dil programıdır. Sayısız insan 5 günde İngilizce programı ile İngilizce öğrenmiştir. 5 günde İngilizce programı ile programın adın da anlaşılacağı gibi dil öğrenme 5 gün içerisinde gerçekleşmektedir. İlk zamanlar, yani 5 günde İngilizce programı 2001 yılında Alta Eğitim Danışmalık tarafından Türkiye’ye getirildiğinde 5 günde İngilizce öğrenme fikrine birçok insan oldukça temkinli yaklaşmıştır. Fakat 5 günde İngilizce programına katılanların bu süre içerisinde İngilizceyi öğrenmesi diğer insanların da programa ilgi duymasına neden olmuştur. 5 günde İngilizce programı İngilizce öğrenilmesini garanti eden bir programdır. 5 günde İngilizce programına katılan herkese değişik seviyelerde İngilizce öğrenilmesini garanti etmektedir. Burada önemli olan kişinin başlangıçta ne seviyede İngilizce bildiğidir. Hiç İngilizce bilmeyen insanlar da 5 günde İngilizce programı ile basit şekilde İngilizce öğrenerek konuşmaya başlamaktadır. İngilizcesini çok iyi duruma getirmek isteyen bireyler, 5 günde İngilizce programına birden fazla kez katılmaktadır. Tabii burada önemli olan kişinin İngilizce öğrenmekteki amacıdır. Birey örneğin yurtdışındaki fuarları gezmek istiyorsa 5 günde İngilizce programına bir kez katılması yeterli olacaktır. Fakat birey İngilizceyi dört dörtlük öğrenmek istiyorsa programa birden fazla kez katılmalıdır.
5 günde İngilizce programı İngilizce öğrenme garantisi verdiği için çok insanın dikkatini çekmiştir. Özellikle İngilizce kursuna gitmeye vakit bulamayanlar ya da İngilizce kursuna gitmesine karşın İngilizce öğrenemeyenler 5 günde İngilizce programını sıklıkla tercih etmektedir. İngilizce öğrenme garantisi Alta Eğitim dışında başka bir kurumda da verilmeME Mİ OLCAKTI ktedir. Bu nedenle Alta Eğitim, bu konuda da diğer dil kurumlarından kesin olarak ayrılmaktadır. 5 günde İngilizce öğrenen insanlar programa da referans olmaktadır. Bu durum da 5 günde İngilizce programının bilinirliğini bir hayli artırmıştır. 5 günde İngilizce programı İstanbul merkezli olarak hizmet sunmaktadır.
ARZULAMA KAPASİTESİ ARTIRILIYOR
5. GÜNÜN SONUNDA 550 KELİME ÖĞRENİYORSUNUZ VE BASİT BİR ŞEKİLDE KONUŞABİLİYORSUNUZ. İngilizceyi hiç bilmeyen bir insan ingilizceyi konuşabilir hale getiriliyor.
YÖNTEM İYİ BİR TEMEL OLUŞTURUYOR GERİSİ BU TEMEL ÜZERİNE KENDİ KENDİNİZE BİNA İNŞA ETMEYE KALIYOR.
örnekler
x is x er than x
x is more x than x
jane is more interested than mary
----------
is as x as x
my coton is as soft as yours
-----------
nouns is DİFFERENT from EX CHAİR
nouns is THE SAME AS EX CHAİR

5 günde İngilizce programı ve programın başarılı olmasının nedeni

5 günde İngilizce programı ve programın başarılı olmasının nedeni.‘5 günde İngilizce programı ile birlikte Türkiye’de İngilizce öğrenmenin yolu da değişmiştir’ demek abartı olamayacaktır. Çünkü çağımızda zaman oldukça değerlidir. Bu nedenle de özellikle iş hayatına atılmış insanlar İngilizce öğrenmek için zaman ayıramamaktadır. 5 günde İngilizce programı kısa zamanlı bir program olmasının yanında programa katılan herkese İngilizce öğrenme fırsatı da vermektedir.

Uzun zamanlı dil kurslarında başarı seviyesinin oldukça düşük olması 5 günde İngilizce programının bu alanda daha da öne çıkmasına neden olmuştur. Uzun zamanlı kurslarda açıkça bir sistem yanlışlığından bahsetmek mümkündür. Çünkü uzun zamanlı kurslara katılan herkes aynı sistemin içerisine dâhil edilmektedir.  Fakat bir tek sistemin kursa katılan tüm insanlara uyacağını düşünmek hata olacaktır. Dil öğreniminde birden çok faktör vardır ki 5 günde İngilizce programı çerçevesinde bu faktörler net bir biçimde göz önünde tutulmaktadır.
Örneğin kişilik özelliklerinin dil öğreniminde etkisi büyüktür. Uzun zamanlı kurslarda tek bir sistem uygulandığı için bu sistem tüm kişiliklere uyum sağlamayacaktır. 5 günde İngilizce programı başlamadan önce yapılan testlerle kişilik özellikleri detaylı bir biçimde belirlenmektedir ve kişiye özgü çalışma koşulları bu şekilde çizilmektedir. Bu da öğrenmeyi çok daha kolay bir hale getirmektedir. 5 günde İngilizce programı başlamadan gerekli olan verilere yapılan testler sonucunda ulaşılmaktadır.

5 günde İngilizce programının metot ve çalışma sistemi oldukça farklıdır. Uzun zamanlı kurslardaki uygulamaların hiç birisi 5 günde İngilizce programında mevcut değildir. KarA tahta, not tutma ve ezber gibi öğeler 5 günde İngilizce programında tamamen ortadan kaldırılmıştır. 5 günde İngilizce programında amaç kişinin özelliklerine göre metot belirleyerek özelliklere göre bir eğitim yöntemi belirlemektir. Dil öğrenim adına doğrular 5 günde İngilizce programı içerisinde bir araya getirildiği için öğrenme işi de 5 güne sığmaktadır. Yani dil öğreniminde zaman çok da önemli değildir. Yanlış bir sistemle zaman ne kadar uzun olursa olsun öğrenme kati suretle gerçekleşmeyecek ve kişilerin hem zamanları hem de paraları boşa gitmiş olacaktır. Ülkemizde olduğu gibi artık tüm dünyada da kısa zamanlı dil programlarına doğru bur kayma yaşanmaktadır.
YURT DIŞINDA CASUSLARA VERİLEN VE BULGAR BİR BİLİM ADAMI TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN YÖNTEM TÜRKİYEDE DE KULLANILMAYA BAŞLANDI, KONUŞMA VE KONUŞULANLARI ANLAMAYA YÖNELİK, TÜRKÇE KONUŞMAK YASAK, KESİNTİSİZ BİR KAMP SÜRECİ, SEVİYE TESBİT SINAVINA GİRİLİYOR, SEVİYELERİNE GÖRE ALTI KİŞİLİK GRUPLAR OLUŞTURULUYOR.GELENEKSEL YÖNTEMLERLE 10 KELİME ÖĞRENEZKEN BU YÖNTEMLE 70 KELİME KADAR ÖĞRENİLEBİLİYOR GÜNDE, BU YÖNTEMDE KUKLALAR KULLANILIYOR, KUKLALAR KONUŞTURULUYOR, YERİ GELİYOR DOĞAÇLAMA YAPIYORLAR, BU KAMPIN BEDELİ 1800 YTL , DİYALEKLE ÖĞRENİLDİĞİ İÇİN UNUTULMA SEVİYESİ ÇOK DÜŞÜK OLUYOR,

Dil öğrenme ve 5 günde İngilizce serüveni

Dil öğrenme ve 5 günde İngilizce serüveni.İyi bir kariyer yapmanın gerekliliklerini çevremizdeki insanlara soracak olsak eminiz ki İngilizce bilmek ilk sırada yerini alacaktır. Nedeni ise dünyanın küreselleşmesi ile birlikte İngilizcenin artık tamamen ortak dil olarak kullanılmasıdır. Bunun için de birçok insan farklı ihtiyaçlarını öteleyerek İngilizce öğrenmek için çalışmaktadırlar. İngilizce öğrenmeye karar verdikten sonra bilinmesi gereken İngilizcenin nasıl ve nerede öğrenilmesi gerektiğidir.

Her kurumuna başlayan insanın İngilizce öğrenmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir. İşin kötü yanı bu tip kurumlarda başarısızlığa uğrayan insanların dil öğrenme konusunda umutlarını kaybetmesidir. Ülkemizde ne yazık ki bu durum sayısız insanın başına gelmiştir. İşte bu alanda yaşanan aksamaları yakından gören Alta Eğitim de dil öğrenimine yeni bir soluk getirme kararı almıştır.
Avrupa’da dil öğrenimini mercek altına alan Alta Eğitim, 5 günde İngilizce programı ile tanışarak programı inceleme altına almıştır.
Yapılan incelemenin ardından 5 günde İngilizce programının ülkemize uyacağı kararına varılmış, ardından da yapılan birkaç küçük değişikliğin altından 5 günde İngilizce programı ülkemize 2001 yılında getirilmiştir. 
Daha önce İngilizce öğrenme teşebbüsünde bulunan fakat başarısız olan insanlar 5 günde İngilizce programına korku ile yaklaşmıştır. 5 günde İngilizce programı ilk olarak büyük şirket çalışanlarının üzerinde uygulanmış, uygulandığı her şirkette de inanılmaz bir başarı oranı yakalamıştır. Yakalanan başarı oranı nedeni ile 5 günde İngilizce programının ünü kısa zamanda özellikle iş dünyası içerisinde büyük bir süratle yayınlanmıştır. Bireyler 5 günde İngilizce programına katılma için ise Alta Eğitim’e başvurmada gecikmemiştir. Alta Eğitim ise 5 günde İngilizce programı için gelen talepleri duyarsız kalmamıştır. Bireylerin 5 günde İngilizce programı ile tanışmaları bu şekilde olmuştur. 5 günde İngilizce programında dil öğrenme garantisinin verilmesi de insanların Alta Eğitim’e daha fazla güven duymalarına neden olmuştur.  Türkiye’de dil öğrenmenin garantisini veren tek kurum Alta Eğitim’dir ki kurum 5 günde İngilizce programına bir hayli güvenmektedir. 5 günde İngilizce programına katılan herkes bu süre içerisinde İngilizce öğrenebilmektedir. 5 günde İngilizce programı iş dünyasının yanında diğer alanlarda da ilgiyle takip edilmektedir ki birçok ünlü isim 5 günde İngilizce programı sayesinde İngilizce konuşmaya başlamıştır.
İNGİLİZCE ÖĞRETMİYOR, DAHA DOĞRUSU KURSA KATILANLAR İNGİLİZCE KONUŞMAK ZORUNDA KALIYOR, RAHAT YATAR VAZİYETTE KOLTUKLAR, BİR RESTORAN HAVASI VERİLMİŞ DERSANE, ÖYLEKİ MOLA KAHVE ARASI BİLE DERSİN BİR PARÇASI,

YÖNTEM SON DERECE AÇIK
HAYDİ HEMEN KONUŞMAYA BAŞLAYALIM
BUNU YAPARKEN DE ÖĞRENELİM

BİR ŞEKİLDE YURT DIŞINDA OLDUĞUNUZU, VE HİÇ BİR ŞEKİLDE TÜRKÇE KONUŞMA İMKANINIZIN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜN, ANLAŞABİLMENİN EN KOLAY YOLU İKİNİZİNDE ÇAT PAT BİLDİĞİ İNGİLİZCE VE ONU KULLANIYORSUNUZ VE YAVAŞ YAVAŞ GELİŞİYORSUNUZ, GELİŞTİRİYORSUNUZ.
NASIL ORADA ZORAKİ İLETİŞİM İÇİN İNGİLİZCE İSE
BURADAKİ OLAY DA AYNISI

5 günde İngilizce programının temel özellikleri ve öğrenme süreci

5 günde İngilizce programının temel özellikleri ve öğrenme süreci.Sanırız 5 günde İngilizce öğrenmek herkesin isteyeceği bir durumdur. Özellikle aylarını İngilizce öğrenmek için harcayan insanlar için 5 günde İngilizce öğrenmek bulunmaz bir fırsat olacaktır ki, artık birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de 5 günde İngilizce öğrenmek mümkündür. Alta Eğitim, 5 günde İngilizce programı ile 5 günde İngilizce öğrenme fırsatını Türk insanına sunmuştur. 5 günde İngilizce öğrenme fikri çok insana sıcak gelmeyebilir.

Fakat bu konuda 5 günde İngilizce programının referanslarına danışmak yeterli olacaktır. Ayrıca 5 günde İngilizce programına katılan tüm bireylere değişik seviyelerde İngilizce öğrenme garantisi de 5 günde İngilizce programının uygulayıcısı olan Alta Eğitim tarafından verilmektedir.
İngilizce öğrenmek için mutlak suretle kuruma güven duyulması gerekmektedir. Akılda kuruma dair soru işaretleri varken, tam bir güven duygusu oturmamışken İngilizce öğrenmekten bahsetmek gereksiz olacaktır. 5 günde İngilizce programı için ise bu güven olgusu Alta Eğitim tarafından tam anlamıyla verilmiştir ki bunu da dilediğiniz referansla test etmeniz mümkündür. Alta Eğitim 5 günde İngilizce programı için gerekli olan güven ortamını sağlamıştır. 5 günde İngilizce programına katılacak olan insanlara tüm referans bilgileri henüz kişi istemeden verilmektedir. Bunun yanında 5 günde İngilizce programına katılacak olanlar sürenin sonunda gelecekleri noktayı bilmektedir. Alta Eğitim 5 günde İngilizce programı başlamadan yaptığı testler ışığında kişilerin gelecekleri noktayı yazılı olarak bireylere vermektedir. Bu sayede bireyler 5 günde İngilizce programına katılıp katılmama konusunda çok net olarak karar verebilmektedir. Tüm bunların yananda bireylere 5 günde İngilizce programı sonunda değişik seviyelerde İngilizce öğrenme garantisi de verilmektedir. Yani 5 günde İngilizce programı garantili bir programdır. 5 günde İngilizce programına hiç İngilizce bilmeyenlerin yanında İngilizcesini daha iyi duruma getirmek isteyen insanlar da katılmaktadır. 5 günde İngilizce programına katılmanın tek şartı ise belirli bir yaşın üzerinde olmaktır. Belirlenen yaşın üzerinde olan herkes 5 günde İngilizce programına katılabilmektedir. 5 günde İngilizce programının kısa zamanlı olması İstanbul dışından gelen insanları da programa katılmasını olanaklı hale getirmektedir. 5 günde İngilizce programı en çok tercih edilen kısa zamanlı dil programıdır.


5 günde İngilizce programına genel bakış ve programın işleyiş şeması

5 günde İngilizce programına genel bakış ve programın işleyiş şeması.5 günde İngilizce programını özetlemek gerekirse şunlar söylenebilir; 5 günde İngilizce programı ilk olarak Bulgaristan’da 1960’lı yıllarda kullanılmıştır. 5 günde İngilizce programı Bulgar uzmanlar tarafından ajanlara kısa zaman içerisinde İngilizce öğretmek amacıyla geliştirilmiştir. 5 günde İngilizce programı kullanılış amacı itibari ile oldukça başarılı olmuştur. Fakat 5 günde İngilizce programı uzun yıllar Bulgaristan içerisinde kalmıştır.

5 günde İngilizce programının Bulgaristan içerisinde uzun zaman kalmasının nedeni ise soğuk savaş döneminin 1990’lı yıllarda sona ermesidir. Soğuk savaş döneminin geride kalması ile birlikte 5 günde İngilizce programı Avrupa’ya geçiş yapmıştır. Almanya’ya geçiş yapan 5 günde İngilizce programı, burada Maximillian Üniversitesi tarafından onaylanmıştır. Oldukça ciddi sir eğitim kurumu olan bu üniversitenin onayı bir anda 5 günde İngilizce programının ilgi odağı olmasına neden olmuştur. Akabinde de UNESCO tarafından 5 günde İngilizce programının desteklendiği açıklanmıştır. Bu durum Tüm Avrupa’nın dikkatinden de kaçmamış 5 günde İngilizce programı birçok ülke tarafından incelenmeye alınmıştır.
Ülkemizde ise o yıllarda İngilizce öğrenimi konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Uzun zamanlı kurslarda başarı oranı oldukça düşük seviyededir. Kurslara başlayan çok insan kısa süre sonra dil kurslarını terk etmektedir. Bu durum o yıllarda Alta Eğitim’in de gözünden kaçmamıştır. Alta Eğitim yetkilileri yaşanan sıkıntılar son vermek amacıyla Avrupa’da bir arayışa girişir ve 5 günde İngilizce programı bu arayışın ardından ülkemize getirilir.
5 günde İngilizce programı öncesi de program zamanı kadar önemlidir. 5 günde İngilizce programı öncesi yapılan testlerin ışığında bireyler için yol haritası belirlenmektedir. Dil öğrenimindeki tüm faktörler bu süreçte değerlendirilmektedir. Her bireye bi değerlendirme süresinin ardından bir yol haritası belirlenmekte ve sonrasında bu haritaya göre hareket edilmektedir. Yani 5 günde İngilizce programın da uzun zamanlı kurslarda olduğu gibi tek bir metot yoktur. Her bireye için ayrı metot oluşturulmaktadır. 5 günde İngilizce programının hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra da bir kahvaltı ile program başlamaktadır. 5 günde İngilizce programı başladıktan sonra Türkçe konuşmak, cep telefonu ve benzeri teknolojik aletleri kullanmak kesinlikle yasaktır.

*İş hayatından uzak, bütünüyle İngilizce konuşulan bir ortamda kısa dönemli şok dil eğitimi

*Eğitmeniniz ile 24 saat birliktelik

*Kişiye özel uyarlanmış ders planlaması

*Tam Pansiyon Konaklama ve Hizmet

EEC-Anglo Uzman Dil Eğitimi Programları, yönetici ve profesyonellere alanlarında gerekli olan İngilizceyi spesifik konulara ve ihtiyaçlara ağırlık vererek öğretir ve var olan dil becerilerini en aktif şekilde hızlandırmalarını sağlar. Birebir derslerle başlayan günlük yoğun programlar günün ilerleyen saatlerinde grup çalışmalarını da kapsayarak katılımcıların sağlıklı bir şekilde hız kazanmasını ve öğrendiklerini pratiğe dökebilmelerini amaçlar. En fazla bir haftalık olan bu spesifik programlar konaklama ve ulaşım dahil olarak sunulmaktadır.Her an İngilizce konuşulan lüx bir ortamda yürütülen bu programlar şok eğitimi esas aldığından , diğer kurslara oranla optimum sonuç alınmaktadır. Günde 10 saat, haftada 50 saatlik şok kurslarla katılımcılarin dil becerilerinde ölçülebilir ve kayda değer bir artış görulmektedir. Örneğine ancak İngiltere ve Avrupa’daki az sayıdaki prestijli kurumda rastlanan bu eğitim modeli kısıtlı zaman sahip kişiler tarafından rağbet görmektedir.

Kadromuz pedagojik formasyon almış, tamamı İngiltere ve Amerika’daki saygın üniversitelerde eğitimlerini tamamlamış öğretmenlerden oluşmaktadır. (TEFL, CELTA, TESOL ve RSA eğitimli) Kursun sonunda tüm katılımcılarda “ölçülebilir” bir akıcılık ve kelime bilgisi şaşırtıcı şekilde kendini gösterir. Ortamın Türkçe’den tamamıyla uzak olması ve görevlilerin kesinlikle Türkçe konuşmayarak öğrencileri motive etmeleri başarımızın en önemli unsurlarındandır. Kursun başlangıcından önce seviye tespit sınavı, sözlü mülakat ve ihtiyaç analizi gerçekleştirilerek katılımcının doğru gruba girebilmesi ve eksikliklerine yönelik özel bir müfredat ile eğitilmesi sağlanmaktadır.

Bu yöntem marka tescilli olarak ülkemizde 2006 yılından bu yana yalnızca EEC-Anglo tarafından sunulmaktadır. Tam pansiyon konaklama ve tam gün eğitimin dahil olduğu "Konaklamalı Yoğun İngilizce Kampı" program bedeli 2500 TL + KDV olmakla birlikte 12 aylık taksitler şeklinde ödeme kolaylıkları da sunulmaktadır. Alternatif fiyat ve ödeme seçenekleri için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

sabah 9.00'dan akşam 18.00'e beş günde ingilizce konuşabilme* * yetisi kazandıracağı iddiasıyla yola çıkan kursun adı.

yalnız, eğitimlerine* katılmış biri olarak, bu tanımın yetersiz ve kimilerini yanıltıcı etkisi olacağını düşünerek, ilgilenenlere kurs hakkında daha detaylı bilgi vermek gerekirse şunları söyleyebilirim:

1. öncelikle, yurt dışında minimum 6 ay harcama gibi bir lüksü olmayanların*** söz konusu kursu tercih etmesi daha münasip olacaktır.
2. bir diğer husus ise, eğer siz 5 günde ingilizce  öğrenme hayalleri kuran biriyseniz, ilkin* ingilizce gramer, kelime *, okuma ve yazma bilginizden şüpheniz olmamalı. çünkü esas amaç, insanlara özgüven kazandırarak var olan ingilizce bilgilerini kullanabilme imkanı ve rahatlığı sağlayabilmek. her ne kadar seviyeye göre sınıflara ayırdıklarını -ki doğrudur- ve neredeyse hiç ingilizcesi olmayanları konuşturabildiklerini söyleseler de kursun faydasını görmek isteyenlere nacizane tavsiyemdir.

3. katılımcı adaylarının amacı akıcı konuşabilmek* * değil de sadece cümle kurabilmekse tek program yani beş günlük kurs yeterli olacaktır, fakat o kadar büyük meblağ verip sadece cümle kurabilme amacı birbiriyle pek bağdaşmamaktadır *.

4. kursun en iyi tarafı, kendiniz gibi anlayan ama konuşamayan ya da anladığını sanıp konuşamadığını düşünen ve konuşmaya çabalayan kimselerle aynı ortamda olmak, yalnız olmadığınızı görmek ve dolayısıyla komplekse kapılacak ortamın bulunmamasıdır. zira bu konuda kendine güveni olmayan biri için herkesin ana dili olarak veya akıcı şekilde ingilizce konuşabildiği yabancı bir ülkede bu işe girişmek çok daha cesaret kırıcı olabilir.

5. akılda kalması gereken bir diğer nokta ise, birden fazla, ki tercihen iki artı bir paket programı alındığı takdirde hem crisia ve/veya taraneh gibi farklı ve iyi hocalarla çalışma imkanına sahip olmak, hepsinden ayrı şeyler öğrenmek hem de adından anlaşılacağı gibi iki haftalık kurs ücretine 3 haftalık * eğitim almak hakkı elde edilebilmektedir. kimileri aynı parayı verip özel dersle çok daha yol kat edebileceğini düşünse de -ki kabul, herkesin öğrenme biçimi farklıdır-, bir grup içerisinde, telefonların dahi kapatılarak, nispeten dünyadan soyutlanarak (beş) tüm gün boyunca ingilizce konuşmak zorunda olmanin sunduğu avantaj küçümsenmemelidir.

6. katılımcıların ilk 3 gun yaşayacağı bir sükut-u hayal durumu söz konusudur ki başlamadan önce bilinmesi gerekir. ancak beklenti mucize olmadığı sürece 4. ve 5. günlerde ne kadar büyük bir değişim yaşamış olduklarına * kendilerinin de şaşıracağı görülebilecektir.

7. ayrıca söz konusu kurs, ingilizce konuşabilmenin yanı sıra, kendi gibi yüksek ücretli kurslardan farksız, sabahtan akşama kahvaltı, yaklaşık 76 seçenekli öğle yemeği mönüsü * tatlılar özsütten *, günün her anı çay, kahve, meyve suyu, kurupasta, akşam üstü meyve, kuruyemiş ve -çoğu zaman açılmasa bile- içki* ikramlarıyla en az iki kilo kazandıran kurs olma özelliğini de taşımaktadır.

8. katılımcıların birtakım şikayetleri olacaktır; kahvaltıdan sonraki dinletide uyumak, sabahtan akşama kadar yemek yedirmekten başka bir şey yapmamaları, dahil olmadığı veya olmak istemedikleri, sıkıldıkları konularda yapılan sohbetler yüzünden zaman kaybettiklerini düşünmeleri genelde göze çarpan konulardır. fakat hepsinin eğitim programı içerisinde bir yeri olduğunu düşünmek en iyisidir *.

9. ey katılımcı adayları !*, inanın ki, eğitimcilerin vereceği hintler aslında bilinen şeyler olmasına rağmen, eğitimle edinilen bilinç sayesinde farklı anlam kazanacaklardır.

son olarak şu örneği verebilirim: kursun kişiye kazandırdığı özgüven, tıpkı hiç bir zorlama olmaksızın, kendi iradesi ve isteğiyle sigarayı bırakabilmiş ve yine kendi isteği ve iradesi ile kullanmaya başlamış olanların bilebileceği, sigarayı bırakabildiğine ve yine bırakabileceğine inananların yaşadığı özgüven gibidir. kursun tamamlanmasıyla katılımcı, ingilizce konuşabildiğini görür ve bunu daha iyi yapabileceğine inanmaya başlar.

peki eğitim mi?
açıkcası ben ortada bir eğitim filan görmedim. daha çok irlanda gibi fakir avrupa ülkelerinden çeşitli nedenlerle gelip burada yaşayan hocalarla gün boyu karşılıklı ingilizce konuşuyorsunuz. cep telefonunuza el koydukları ve sabah 8 akşam 6 oradan ayrılamadığınız için de dikkatiniz dağılmıyor. ama yine de eğer derdinizi anlatacak kadar ingilizce bilmiyorsanız bence hiç bir faydası olmaz.

peki şimdi olsa gider miydim? asla. çünkü bir kuruna vereceğiniz parayla türkiye'ye gelmiş bir erasmus öğrencisiyle anlaşıp her gün 8 saat onla takılsanız en az 1-2 ay bolca pratik yaparsınız.


Express Language bünyesinde, hızlı dil edinimi ve gelişimi konusunda 12 yıllık bir sürede dil becerilerini geliştirmek isteyen kişilere verilebilecek ekstra kelime desteği arayışında, dünyada kullanım alanları bulunan, ancak Türkiye’ de bir ilk olan, 2 günde 1000 kelime programını geliştirdi. Bu program, yoğun tempoda çalışan, sözlüklerden kelime ezberlemek konusunda kendini yetersiz hisseden katılımcıların hem sağ hem de sol beyinlerini aktif bir şekilde kullanmalarını sağlayarak, klasik dil kurslarının yaklaşık 6 ayda ezberlettiği 1000 kelimelik bilgiyi, katılımcıların ezber yapmadan, ana dil metodunu kullanarak, kalıcı ve garantili bir şekilde öğrenmesini sağlıyor.

Etkili olabilir ama ileri duzeydeki katilimcilar icin sadece. Asagi seviyelerdekiler icin husranla sonuclanabilir 1979 larda ortaya atilmis bir yontem suggestopedia. Siitelerinde ilginc iddialari var UNESCO, Maximillian Universitesi felan. Biraz arastirdim ama bir baglanti bulamadim. Biraz "fishy" geliyor bana

Buna benzer bir kurs daha var ama yabanci ogretmenlerle , misafirlerle felan yatili sekilde. Ismi EEC-Anglo, daha etkili olabilir bence. Aksam 6 da eve gittiken sonra ogrendikleriniz ucabilir her ne kadar Turkce gun icinde yasak dahi olsa. Benim bildigim Avrupa'da Schoereder gibi unlu isimlerin belirli araliklarla bu yatili kamplara gittigi bir gercek. Ama orta'nin altinda ise ingilizcemiz cok mantikli degil. akiciligi ilerletmek icin iyi olabilir.


  Ama bu 5 günde olur mu bilemiyorum.

Bu arada 5 gün ama yoğunlaştırılmış, toplamda 45 saat. Haftada 2 saat İngilizce çalışan için bunun dengi 22 hafta yani 5 ay falan demek.

Ama edinimde sindirme, zaman ihtiyaç gibi mevzuları es geçiyorum.

PS: Bu arada o kadar dil bilen adamla düşüp kalkarım. Hiç böyle kestirmeden dil öğrenenine rastlamadım.

5 günde bu kadar sıkıstırılmıs bir programla basic olarak birseyler ögrenilebilir.Ama bu ne kadar faydali olur süpheliyim.Zehir gibi bir adam 1 ayda ingilizcenin bütün grammerinide cözebilir ama iş konusmaya, anlasmaya gelince iş degisir bence. 13 tense i nasil sigdirip dagitacaklar 5 güne aklim almiyor.
Grammar implicit veriliyor hocam, çaktırmadan yani.


Muhtemelen temel kelime hazinesi "I ,you,me,their,house,chair,love,centre gibiler..

Ben bana yeni gelen öğrencilerime "hocam 800 kelime nasıl öğreniriz ?"dediklerinde ;zaten siz hazırda 500 kelime biliyorsunuz dediğimde ve" şunu ,bunu" biliyormusun diye sorduğumda "evet diyorlar ve kendilerinin farkına varıyorlar.Bu da öyle bir şey sanırım

hikaye kitapları okuyun ve anlatmaya çalışın .(kasetli veya cd içinde olanları tercih edin).. anlatın .. hikaye kitapların seviyeside elementary olsun bu seviyede cd de okunanları rahat anlıyorsanız bir üst seviye geçin....
Türkçe grameri çok iyi öğrenin en azından (özne,yüklem,sıfaz,zamir,zarf,isim,fiil,nesne.. vb bilin)
sonra konuşurken hiç bir şekilde mükemmeli aramayın konuşun gitsin bol bol hata yapın .
bol bol ingilizce birşeyler dinleyin günde en az yarım saat
ingilizce alt yazılı ingilizce konuşulan filmler izleyin.
Eğer paranız ve zamanız varsa gidin bir yurt dışındaki okullara.
Şunu unutmayın.
Size yardım edecek tek şey, düzenli olarak çalışmakdır.
Formule edersek
Başarı=inanmak+plan yapmak ve plana uymak+bilimsel tekrar etmek(hafızların teknikleri gibi, beynin çalışmasını bilmek)+hata yapmakdan korkmamak+ acı çektiğini düşünsen bile devam etmek+bahane aramamak+sabırlı olmak+sonuç odaklı çalışmak+kendinizi tanımak+kendi dilini çok iyi bilmek+spor yapmak(formda kalacak kadar)

5 günde ingilizce kursuna gittim . Bırak konuşmayı kekeleyemedim bile....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder